Autor Wątek: jednodniówka Piaseczno - Kazimierz - Puławy  (Przeczytany 554 razy)

Offline Mężczyzna cyniczny

• Miasto: Piaseczno
  • Na forum od: 26.11.2012
    • Wycieczki rowerowe bliższe i dalsze
Witam
Zapraszam do obejrzenia fotorelacji z sobotniej wycieczki do Kazimierza.
https://picasaweb.google.com/105464221285974090382/PiasecznoKazimierz

mapka:
http://www.gpsies.com/map.do?fileId=outmuuyhswwakqys

W skrócie wyjechaliśmy z Piaseczna i przez Warkę, puszczę kozienicką, Czarnolas dotarliśmy do Janowca. Później na prom do Kazimierza i drogą do Puław. Powrót zapewniło nam PKP. Sama trasa była bardzo dobra, prowadziła głównie mało uczęszczanymi drogami gminnymi o świetnej nawierzchni asfaltowej. Z asfaltu zjechaliśmy tylko w puszczy kozienickiej. Co 20-30 km było coś do zobaczenia (Studzianki Pancerne, "Królewskie Źródła", Muzeum Jana Kochanowskiego, zamek w Janowcu), więc trasa nam się nie nudziła.

Wycieczka dla mnie rekordowa pod względem przejechanych kilometrów w ciągu 1 dnia (wyszło prawie 170 km, przedtem mój rekord wynosił 125 km). Wiem, że dla wielu ten przebieg nie jest niczym wielkim, ale dla nas naprawdę było to wyzwanie. Dystans przejechaliśmy z Piterem (jego poprzedni rekord to 108 km) ze średnią niecałe 23 km/h bez większych problemów. Oczywiście w Puławach byliśmy zmęczeni, ale i szczęśliwi i już w pociągu zaczęła mi kiełkować myśl o trasie 200 km:-)

Offline Mężczyzna paweł.70

• Marin
  • Miasto: Ciepłe Łóżeczko
  • Na forum od: 28.11.2011
Gratuluje wyjazdu, Kazimierz oczywiście urokliwy ale zatłoczony. Trochę zabrzmi to paradoksalnie ale czym więcej lat przybywa to więcej kilometrów "się robi". (ostatnio z sakwami zrobiłem 191km).
Życzę "złamanie" 200 ;D
POzdrawiam

Dom jest tam, gdzie rozkładamy obóz
Liczy się podróż, a nie cel.

Offline Mężczyzna Włod

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 04.04.2011
Fajna trasa, sam powinienem ją pokonać w tym roku :)

Tagi: lubelskie 

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum