Autor Wątek: na-azymut.pl  (Przeczytany 6657 razy)

Offline Kobieta Natalia

• Miasto: Amsterdam
  • Na forum od: 27.01.2008
    • http://www.na-azymut.pl
na-azymut.pl
« 11 Cze 2009, 12:52 »
Kilka kolejnych nowych rzeczy:). Zainteresowanych Norwegią zapraszam do obejrzenia panoramek ;)
A jesli ktoś ma ochotę zobaczyć co jeszcze zrodziło się pod wpływem naszego pedałowania to zapraszam do grafik Ani , tym razem z Francji. Prace, które Ania robiła na drugim roku studiów, akwaforty, akwatinty i inne :)
<<Fais de ta vie un rêve et de ce rêve une réalité>> Antoine de Saint-Exupéry

Offline Mężczyzna szkodnik

• Miasto: Bełchatów\ Wrocław\ Warszawa
  • Na forum od: 12.05.2007
na-azymut.pl
« 11 Cze 2009, 13:09 »
Łał  :shock:  Panoramki rewelacyjne! :)
Te.. yy.. grafiki z wykorzystaniem fotek też super ;)
"Raz do roku pojedź w miejsce w którym jeszcze nie byłeś.
Bądź dobry dla Matki Ziemi.
Dziel się swoją wiedzą."

Offline Mężczyzna hose morales

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 06.01.2009
na-azymut.pl
« 11 Cze 2009, 13:29 »
Ej fantastyczna ta Norwegia...
Cytat: "szkodnik"
grafiki z wykorzystaniem fotek też super

Baa :!: Czegoś takiego nie widziałem. Rewelacja...ale już reszta zupełnie mi nie podchodzi. Mimo to, ogólne wrażenie pozytywne :)

Offline JD

• Miasto: Ząbki
  • Na forum od: 03.04.2009
na-azymut.pl
« 11 Cze 2009, 13:47 »
Cytat: "szkodnik"
Łał  :shock:  Panoramki rewelacyjne! :)
Te.. yy.. grafiki z wykorzystaniem fotek też super ;)

ja mam tak samo

Offline RoweR

• Miasto: Dąbrowa Górnicza/Krk
  • Na forum od: 28.03.2008
na-azymut.pl
« 12 Cze 2009, 00:06 »
Cytat: "hose morales"
Ej fantastyczna ta Norwegia...

Większość ludzi gdy słyszy o Skandynawii mówi, że jest tam zimno, mokro i nieprzyjemnie...gdy ja słyszę o Skandynawii widzę przed oczami te cudowne zdjęcia i film  :D i coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że w przyszłym roku muszę tam jechać :) ba! Ja tam pojadę!  :twisted:

Offline Mężczyzna Robert

• Miasto: Konin
  • Na forum od: 03.12.2007
na-azymut.pl
« 12 Cze 2009, 01:58 »
Panoramy cudowne! Wszystkie Twoje, czy całej grupy? W jakim programie były łączone? No i jak zrobiliście to zdjęcie z promu? nie uciekał wam z niego krajobraz na tyle szybko żeby nie było problemów ze sklejeniem potem panoramki?
ile znaków zapytania, ufff... ;) (?)

Offline Mężczyzna szkodnik

• Miasto: Bełchatów\ Wrocław\ Warszawa
  • Na forum od: 12.05.2007
na-azymut.pl
« 12 Cze 2009, 02:42 »
Cytat: "vagabond"
No i jak zrobiliście to zdjęcie z promu? nie uciekał wam z niego krajobraz na tyle szybko żeby nie było problemów ze sklejeniem potem panoramki?
ile znaków zapytania, ufff... ;) (?)

Właśnie! :) Ja jak próbowałem robić z promu panoramke to mi sie wszystko rozjechało i nie szło poskładać.. :D
"Raz do roku pojedź w miejsce w którym jeszcze nie byłeś.
Bądź dobry dla Matki Ziemi.
Dziel się swoją wiedzą."

Offline Kobieta Natalia

na-azymut.pl
« 12 Cze 2009, 09:59 »
Większość panoram jest moja, choć i Ani kilka się znajdzie.
Ostatnio używam programu ArcSoft Panorama Maker 4 Pro i bardzo go polubiłam zważywszy na wcześniejsze jakich używałam :) Szybka i wygodna obsługa, do tego ładnie skleja, reguluje różnice tonalne w zdjęciach, a w razie czego ma wygodną obsługę manualną :) Mi w zupełności wystarcza :)
Chodzi Wam o te zdjęcia z Geirangerfiordu? Nie wiem, nigdy nie miałam takiego problemu jaki opisujecie. Prom nie płynie aż tak szybko :) Zdjęcia robiłam i automatycznie (a więc szybko) ale i manualnie ustawiając czas, czy przesłonę i nie było nigdy problemu. Wydaje mi się, ze nawet płynąc na motorówce, takie zdjęcie byłoby do zrobienia. W końcu fotografowane góry są w znacznej odległości...

Offline Mężczyzna atlochowski

• Andrzej
  • Na forum od: 22.04.2009
na-azymut.pl
« 12 Cze 2009, 10:03 »
Również mogę polecić oprogramowanie do panoram podane przez Natalię. Używam jego starszej wersji i trzeba przyznać że bardzo wygonie składa się panoramy.

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
na-azymut.pl
« 14 Cze 2009, 16:04 »
heh, świetne panoramy.... niektóre to z całkiem sporej ilości zdjęć sklejone, hm?
nr 78 - kawałek podjazdu  :wink:
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Kobieta Natalia

na-azymut.pl
« 15 Cze 2009, 16:34 »
Ech ten podjazd... zdecydowanie najtrudniejszy podczas całej podróży. O Trollstigen i drodze z Geiranger wiedzieliśmy i mogliśmy sie jakoś chociaż psychicznie przygotować. A ten nas zupełnie zaskoczył. Był już wieczór, a my zaplanowaliśmy nocleg nad jeziorem w górach i nic nie wskazywało na to, że czeka nas jeszcze tyle serpentyn. Już się ściemniało, kiedy na dole zaczynaliśmy powoli się wspinać. Resztę drogi pokonywaliśmy w sumie w ciemności. Pamiętam tylko mrugające gdzieś daleko przede mną światełka Czesia i Tomka. Wrażenia niesamowite, końca nie widać i tylko owce co jakiś czas wyskakiwały nam na drogę :). Było tak ciemno że nie widzieliśmy jak dużo jeszcze przed nami i chyba dobrze :) Nad jezioro dojechaliśmy chyba wpół do pierwszej, a to co przejechaliśmy zobaczyliśmy tak naprawdę dopiero nad ranem, kiedy wróciliśmy sie na taras widokowy.

Offline Mężczyzna Remigiusz

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 14.06.2007
    • http://www.rowerowarodzinka.pl
na-azymut.pl
« 16 Cze 2009, 15:49 »
No, panoramy przepiękne. Bardzo dobre wykorzystanie oświetlenia i zjawisk atmosferycznych. Boję się to powiedzieć, ale te zdjęcia chyba niezbyt dokładnie oddają trudy tamtej wyprawy. Oglądając ani razu nie pomyślałem "ale okropny deszcz" tylko raczej "ale piękny deszcz" :D  Obawiam się, że czując go na własnej skórze, myśleliście jednak czasem, że jest okropny :D
I jeszcze jedno porównanie mi się narzuciło, bo właśnie jestem na etapie babrania się ze swoimi korsykańskimi fotkami. Są chmury, jakiś deszczyk, gdzieś tam wyjrzy słonko i oświetli kawałek gruntu - mogą być super fotki, plastyczne, przestrzenne. Jest wielkie słońce przez cały dzień i żadnej chmurki - dzieciaki mają zabawę na plaży, ale o ciekawą fotkę niestety trudno :(

Offline kolica

• Na forum od: 28.11.2010
na-azymut.pl
« 30 Lis 2010, 16:10 »
Te panoramy są naprawdę fantastyczne :)
Można patrzeć i rozkoszować się.. Ciężko jest, zrobić zdjęcie, które oddaje urok,czar danego miejsca/sytuacji. Tu to jest zrobione wyśminicie, brawo i dziekuję :D

Offline Kobieta Natalia

na-azymut.pl
« 30 Lis 2010, 18:52 »
Ojej, dzięki kolica, :)

P.S. Srebrna szpachelka za odkopanie tematu ;)

Offline Kobieta Natalia

na-azymut.pl
« 8 Lut 2011, 18:49 »
Uprzejmie donoszę ze nasza strona zmieniła nieco adres na www.na-azymut.tk

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy