Autor Wątek: Spotkanie nad Pilicą  (Przeczytany 2452 razy)

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
Spotkanie nad Pilicą
« 14 Lip 2013, 18:22 »
Czas wakacji, jeździmy za granicę, a dla niektórych zagranica to Polska. No i właśnie w zeszłym tygodniu miałem 2 spotkania  związane z wizytami w Polsce.

We wtorek 2.07 po pracy ruszyłem z Łodzi do Inowłodza, na spotkanie z kijowianinem, który właśnie koło mojego miasta kończył swój rajd.

Po drodze zatrzymałem się na chwilę w jednej z wsi, bo coś wpadło mi do oka i ze zdziwieniem stwierdziłem, że za murem, ciągnącym się wzdłuż drogi znajduje się ukryty chodnik, który wygląda jakby nikt z niego nie korzystał. Niby nic, ale tajnego chodnika jeszcze nie widziałem  ;)
Zdjęcie bardzo marne ze względu na ogromne kontrasty, ale może coś zobaczycie

W Inowłodzu kupuję piwo w synagodze (jakoś nie mogę się do tego przyzwyczaić, ale skoro gmina żydowska sprzedała budynek prywatne,mu przedsiębiorcy to pewnie wszystko jest OK) i dobijam na nocleg w agroturystyce, gdzie już rozlokował się kijowianin i jego trzech kompanów. Razem, jeden Wołodymyr i trzech Włodzimierzy jadą od Włodzimierza Wołyńskiego do Włodzimierza koło Łodzi. Dzień kończymy oczywiście wieczornymi pogaduchami.

Jako że to moje okolice, więc kolejny dzień przeprowadzam ekipę swoimi ścieżkami.
Najpierw do Niebieskich Źródeł (w środku kijowianin, po bokach Włodzimierze spoza forum)
.

W Tomaszowie spotykamy rowerzystę na oryginalnym, własnoręcznie zbudowanym rowerze

Dalej przez Wolbórz, gdzie zachwyca mnie nowoczesna rzeźba

do Będkowa, z gotyckim kościołem z 1462r

Przed Pabianicami przekraczamy budowę trasy szybkiego ruchu S14

i zmierzamy do Włodzimierza

Zabieram towarzystwo na nocleg na działkę, gdzie oprócz wieczornych pogaduch oglądam tylne koło w rowerze kijowianina, przerobione przez niego własnoręcznie.

Do piasty zostały donitowane kołnierze, pozwalające na założenie o 50% więcej szprych. Obręcz fabrycznie nie posiadała otworów, więc możliwe było założenie tylu szprych ile wynikało ze zmodyfikowanej piasty. Całość prezentuje się tak.

W czwartek rano docieramy do Łodzi, gdzie ja zasuwam do roboty, a kijowianin odjeżdża w kierunku Koluszek. licząc na pociąg.

zdjęcia razem

Offline Mężczyzna paweł.70

• Marin
  • Miasto: Ciepłe Łóżeczko
  • Na forum od: 28.11.2011
Odp: Spotkanie nad Pilicą
« 14 Lip 2013, 20:07 »
Coś długo jechali, pozdrawiam 4 Włodzimierzy i Borafu :D

Dom jest tam, gdzie rozkładamy obóz
Liczy się podróż, a nie cel.

Offline EASYRIDER77

• Miasto: INOWROCŁAW
  • Na forum od: 27.07.2010
« 15 Lip 2013, 08:54 »
ale fajne! Takie spotkania i bardzo sympatycznie wyglądacie wszyscy na zdjęciach. Pozdrawiam i gratuluję gościom za wschodniej granicy.

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
« 15 Lip 2013, 09:44 »
Gość ze wschodniej granicy był jeden - kijowianin. On też był motorem całego przedsięwzięcia.
Cała reszta to tubylcy.

Offline EASYRIDER77

• Miasto: INOWROCŁAW
  • Na forum od: 27.07.2010
« 15 Lip 2013, 09:50 »
ok sorki, jakoś zrozumiałem że gości za wschodniej granicy było trzech. Czytam lub rozumiem widać z jakimś opóźnieniem porannym, wybacz.

Offline Mężczyzna transatlantyk

• Moderator Globalny
  • GM 2420
  • Miasto: Annopol
  • Na forum od: 21.11.2007
    • Rowerem przed siebie.
« 15 Lip 2013, 11:44 »
Dalej przez Wolbórz, gdzie zachwyca mnie nowoczesna rzeźba

Toż to nie jest rzeźba, to instalacja. Takie teraz zjawiska w sztuce mamy :)

Offline Kobieta hindiana

• Miasto: Irlandzka wieś, królewskie hrabstwo
  • Na forum od: 04.09.2010
    • 87th Dublin Polish Scout Group, Scouting Ireland
« 15 Lip 2013, 14:57 »
A gdzie zdjęcia z Krzeczkowa? Byliśmy strasznie z Sumem zakręceni na obozie, mało snu, dużo aktywności, więc słusznie zauważyłeś że chodzimy wszyscy jak w transie, mimo to pamiętam, że jakieś pamiątkowe zdjęcie było robione? ( nie wiem, czy dobrze robię, pytając o nie, na pewno wyszłam jak dzikus, to juz było po całym tygodniu w lesie :D).
Miło było Cię zobaczyć i chociaż w przelocie porozmawiać. Najdłuższą konwersację mieliśmy chyba w czasie ... mszy! Szans na rower absolutnie żadnych, niestety...
Mądrzy ludzie czasem się wygłupiają, głupi zawsze wymądrzają.
www.plscout.com

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
« 15 Lip 2013, 15:16 »
Zdjęcia z Krzeczkowa też będą. Może dziś...

O, już jest Spotkanie pod Świebodzinem
« Ostatnia zmiana: 15 Lip 2013, 17:15 Borafu »

Offline Mężczyzna Kijowianin

• Miasto: Kijów
  • Na forum od: 03.12.2012
« 22 Sie 2013, 23:06 »
Wszystkim dziękuję za powitania! 
Szczególnie Borafu za gościnność, życzliwość, pomoc i nocleg!
Wszystkie moi zdjęcia (niestety bez redagowania, bo nie mam czasu) morzecie zobaczyć na stronie: http://www.ex.ua/71592564
Z terytorium Ukrainy to odtwarza się bez problemów, nie wiem czy to będzie działało z terytorium Polski.
A oto nas czterech: trzech Włodzimierzów z Polski i Wołodymyr (ukraińskij odpowiednik imienia Włodzimierz).

Tagi: łódzkie 

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum