Autor Wątek: Dzień dobry, witam wszystkich podróżników!  (Przeczytany 290 razy)

Offline Mężczyzna tirpiz

• Miasto: Legnica
  • Na forum od: 17.07.2013
Dzień dobry, witam wszystkich rowerowych podróżników.

Mieszkam w Legnicy, na Dolnym Śląsku. Na forum trafiłem dzięki Ani i Robertowi Maciąg – jakiś czas temu pochłonęła mnie ich książka o wyprawie rowerowej do Indii – a później trafiłem na odnośnik do tego forum na ich stronie www.

Jeśli chodzi o moje doświadczenia rowerowe, to w zasadzie sprowadzają się one wyłącznie do podróży jednodniowych – krótszych i dłuższych, tych blisko domu i trochę dalszych.

Przygodę rowerową zacząłem (Matko Boska – w ubiegłym wieku!!!) od szosówki, później zafascynowały mnie jazdy typowo górskie, zamieniłem szosówkę na górala. Dzisiaj „ciągnie” mnie zdecydowanie bardziej w kierunku zwiedzania, przemieszczania się od jednego miejsca do innego…

LUBIĘ: Jeździć na rowerze, oglądać rowery (i rowerzystki  ;) ), rozmawiać o rowerach, czytać o podróżach rowerowych itp. itd.
NIE LUBIĘ: – „zaliczać” na siłę miejsc, zbierać punktów, kompletować nudnych szlaków, itp.

Jeśli chodzi o rower… jeżdżę fantastycznym, pełnoletnim już Diamond Back’iem, w którym do dziś sprawnie działa jeszcze większość oryginalnych części. Zamierzam przysposobić ten rower do nieco dłuższych podróży po ciekawych miejscach – dlatego tu jestem.

Pozdrawiam – i do zobaczenia w drodze!

Offline Mężczyzna paweł.70

• Marin
  • Miasto: Ciepłe Łóżeczko
  • Na forum od: 28.11.2011
Witaj na forum

Dom jest tam, gdzie rozkładamy obóz
Liczy się podróż, a nie cel.

Offline EASYRIDER77

• Miasto: INOWROCŁAW
  • Na forum od: 27.07.2010
witaj na forum!