Autor Wątek: Nadawanie przyczepki na bagaż w tanich liniach  (Przeczytany 982 razy)

Offline Kobieta Ania

• Miasto: Poznań / Rosnówko
  • Na forum od: 05.07.2013
Czy ktoś ma doświadczenie w nadawaniu przyczepki dziecięcej na bagaż.
O co chodzi:
Dziecko to dwulatek, czyli nie obejmuje go "darmowy" przelot bez miejsca. Ale w "Rajanie" piszą, że jeden wózek dziecięcy (czyli przyczepka plus 4 koła) jest przewożony bezpłatnie i nie ma nic o tym, że dotyczy to dzieci do lat 2.

Ktoś miał do czynienia z takim zjawiskiem?

Offline Kobieta Marta

• Miasto: Edynburg/Lodz
  • Na forum od: 18.09.2008
    • Historie z rowerem w tle
Jezeli chodzi o wozek, to faktycznie jest darmowy dla malych dzieci, nie wiem niestety jak odniesa sie do przyczepki.
The bicycle is just as good company as most husbands and when it gets old and shabby a woman can dispose of it and get a new one without shocking entire community.

Offline Kobieta wilhelminaslimak

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 25.03.2011
    • foty na flickr.com
Podobno nie powinno być z wózkiem dla dziecka powiedzmy 3-letniego problemu. Jakkolwiek wiele zależy od lotniska. Podobno (wiem to z relacji osoby trzeciej w Krakowie), przy zdawaniu wózka na taśmę (nie przy samolocie) tylko patrzą, czy to dziecko jest, nie wnikają w wiek.
Ja parę razy leciałam Ryanairem, ale zawsze któreś z moich dzieci miało <2 lata. Tym niemniej wózek mamy duży (podwójny), pakujemy go w pokrowiec i zdajemy na taśmę. Panie nawet nie wiedzą co w tym jest (a pakunek pewnie większy niż przyczepka jednoosobowa), czasem zapytają co to jest (stroller :-) - takie przydatne słowo, które nam ostatnio umknęło), ale nigdy tego nie otwierały.

Myślę, że podobnie będzie z przyczepką. Po prostu ją zapakuj, zdaj na taśmę, a jak się przyczepią, no to trudno - to zapłacisz te 10 euro za akcesoria niemowlęce, ostatecznie to nie jakaś zabójcza kwota.

Offline Kobieta Ania

• Miasto: Poznań / Rosnówko
  • Na forum od: 05.07.2013

Myślę, że podobnie będzie z przyczepką. Po prostu ją zapakuj, zdaj na taśmę, a jak się przyczepią, no to trudno - to zapłacisz te 10 euro za akcesoria niemowlęce, ostatecznie to nie jakaś zabójcza kwota.

no i właśnie tak zaplanowaliśmy, żeby zrobić. Zobaczymy:)
Dzięki za porady

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum