Autor Wątek: Bicie rekordu dystansu jednodniowego - Katowice  (Przeczytany 6527 razy)

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
No to już się nie odzywamy. :D

Nie wiem dlaczego wypowiadasz się w imieniu adama skoro sam napisał:

Po to jest forum, żeby podyskutować. W większości jesteście bardziej doświadczonymi ode mnie bikerami, dlatego wezmę pod uwagę Wasze sugestie.

Offline Mężczyzna aaadam

• Miasto: Katowice
  • Na forum od: 01.07.2013
    • Adama podróże, małe i duże.
Moi mili, trochę żeście się zapędzili!

Temat zboczył mocno od głównego zamierzenia, czyli znalezienia kompana do przejechania trasy 300km w jeden dzień.

Zrozumiałem Wasze sugestie dot. samej trasy. Niestety, albo stety mieszkam w Katowicach i jestem przyzwyczajony do jazdy po aglomeracji z wszystkimi z tym związanymi problemami. Duży ruch uliczny, spaliny, światła, ruszanie i zatrzymywanie się co chwila, to mój chleb powszedni.

Niestety w głównej mierze cel - czyli podkreślę jeszcze raz - 300km z kimś kto da radę, jest mocno ograniczony finansowo. Musi to być wycieczka jednodniowa ponieważ nie dostanę wolnego z pracy. Musi z tegoż tytułu być na tyle "zabezpieczona" abym mógł w razie draki wrócić o własnych siłach do domu.

Po lekturze Waszych wypowiedzi, komentarzy itp. doszedłem do wniosku, że zaprojektuję trasę jednodniową, z ukrytym celem, czyli zaliczeniem pięciu brakujących gmin woj. opolskiego, tak aby zostało one zaliczone w całości. Wilk syty i owca cała.

Jak tylko to uczynię (zaprojektuję) to umieszczę w tym temacie. Wiem, że to już odbiegnie mocno od tytułu wątku, ale modowie chyba przymkną oko ;)

@Symfonian jeśli spodoba Ci się trasa to omówimy szczegóły co i jak.

Najczęściej ludzie jadący rowerem pokonują kilometry, ja pokonuję samego siebie.

Offline Mężczyzna transatlantyk

• Moderator Globalny
  • GM 2420
  • Miasto: Annopol
  • Na forum od: 21.11.2007
    • Rowerem przed siebie.
Spokojne, spokojnie, nic się nie dzieje. Nie wolno obrażać Królowej, a dyskutować można i należy i nie zawsze musi to być głaskanie. Towarzysz chętny do współpracy sie nie znalazł i być może aaadam pojedzie sam. Oto garść uwag :
1. Patrząc na Twoje możliwości na BS można ocenić, że przejazd zajmie Ci 15 - 16 godzin z postojami. Powinieneś rozpocząć jazdę skoro świt, bo w dzień jedzie się dużo łatwiej.
2. Weź na drogę dwa bidony z piciem. Będziesz i tak często musiał uzupełniać te pojemniki. Pij po drodze często, mniejszymi porcjami.
3. Jadąc pięć lat temu swoją pierwszą trzysetkę przewidziałem dwa postoje z posiłkami (po 100 i po 200 km). Miałem ze sobą kanapki i po tabliczce czekolady na postój. Wystarczyło. Ostatnio jestem już bardziej wygodny i do knajp zaglądam :)
4. Spiesz się powoli. Przyspieszyć zdążysz na ostatniej setce.
5. Uwaga kolegów na temat świateł ulicznych jest bardzo celna. Przekonasz się na trzeciej setce.
6. Postaraj się zmienić tę trasę, bo pomijając wszystko inne zdechniesz z nudów po prostu.
7. Przeanalizuj prognozy pogody. Opady deszczu i wiatr. Rozsądnie jest wyruszyć pod wiatr i wracać z wiatrem.
8. Posmaruj solidnie łańcuch, uzupełnij ciśnienie w kołach, zabierz oświetlenie, nie zapomnij o podstawowych narzędziach i częściach zamiennych.
9. Powodzenia i czekam na relację :)

Offline Mężczyzna Turysta

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 15.06.2011
Trasa przebiegać będzie wokół Katowic, przez miasta ościenne, tak aby w każdym momencie "poddania partii" móc relatywnie szybko (ok. 30km) wrócić do domu

Takie rozwiązanie może kusić do zbyt łatwego poddania się.

Ale - powodzenia!

Offline Mężczyzna transatlantyk

• Moderator Globalny
  • GM 2420
  • Miasto: Annopol
  • Na forum od: 21.11.2007
    • Rowerem przed siebie.
To dzisiaj ma być.; Może już nawet jedzie. Dajesz aaadam!!!

Offline Mężczyzna aaadam

Nie jedzie, nie jedzie  :P

Siedzę i naprawiam kompa, muszę postawić system na nowo bo już jest tak zasyfiony jak mój łańcuch po ostatnich 1000km bez czyszczenia :D

Kopiuję ważne pliki na google drive i zaraz się zacznie....

Jadę w przyszły poniedziałek, niestety dzisiaj muszę iść do pracy (18.00), nie dostałem wolnego i z wyjazdu nici. Jak uporam się z kompem to wrzucę mapkę trasy.

Najczęściej ludzie jadący rowerem pokonują kilometry, ja pokonuję samego siebie.

Offline Mężczyzna Cymmes

• Miasto: Bytom
  • Na forum od: 10.11.2011
Ja planuje w tym roku jechać nad morze "na raz" jestem z Piekar Śl więc jakbyś był chętny daj znać.

Kiedy planujesz atak na Pomorze?
Zdrowa rywalizacja i fair play!

Offline Mężczyzna aaadam

Temat raczej do zamknięcia na ten rok.

Szczegóły tutaj: http://www.podrozerowerowe.info/index.php?topic=10111.0

Podejrzewam, że nie zaatakuję już tych "300-u" z powodu coraz krótszych dni i ewidentnego natłoku pracy w najbliższym czasie.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum