Spokojne, spokojnie, nic się nie dzieje. Nie wolno obrażać Królowej, a dyskutować można i należy i nie zawsze musi to być głaskanie. Towarzysz chętny do współpracy sie nie znalazł i być może aaadam pojedzie sam. Oto garść uwag :
1. Patrząc na Twoje możliwości na BS można ocenić, że przejazd zajmie Ci 15 - 16 godzin z postojami. Powinieneś rozpocząć jazdę skoro świt, bo w dzień jedzie się dużo łatwiej.
2. Weź na drogę dwa bidony z piciem. Będziesz i tak często musiał uzupełniać te pojemniki. Pij po drodze często, mniejszymi porcjami.
3. Jadąc pięć lat temu swoją pierwszą trzysetkę przewidziałem dwa postoje z posiłkami (po 100 i po 200 km). Miałem ze sobą kanapki i po tabliczce czekolady na postój. Wystarczyło. Ostatnio jestem już bardziej wygodny i do knajp zaglądam
4. Spiesz się powoli. Przyspieszyć zdążysz na ostatniej setce.
5. Uwaga kolegów na temat świateł ulicznych jest bardzo celna. Przekonasz się na trzeciej setce.
6. Postaraj się zmienić tę trasę, bo pomijając wszystko inne zdechniesz z nudów po prostu.
7. Przeanalizuj prognozy pogody. Opady deszczu i wiatr. Rozsądnie jest wyruszyć pod wiatr i wracać z wiatrem.
8. Posmaruj solidnie łańcuch, uzupełnij ciśnienie w kołach, zabierz oświetlenie, nie zapomnij o podstawowych narzędziach i częściach zamiennych.
9. Powodzenia i czekam na relację