Autor Wątek: Maraton Rowerowy Dookoła Polski - edycja 2013  (Przeczytany 29969 razy)

Offline Mężczyzna łatośłętka

• Skup i ubój. Rozbiór.
  • Miasto: nie, wioska
  • Na forum od: 21.03.2013

Obaj przez Ciebie wymienieni Szczerozłoci (Orły nasze) rzeczywiście już byli nas zaszczycili. Zaopatrzeni zostali należycie. Odmiennie od ich oficjalnych wpisów, dalej jechać wcale już nie chcieli. Mówili, że tak fajnie, że coś uwiera, że wiatr, dopytywali się o przyobiecane kobiety w strojach ludowych, które miały rzucić się im na ich szyje.

Obie umówione panie pochodzą z tych gmin, których Wilk i Wax (w kolejności podbicia karty na punkcie w Supraślu) jeszcze nie 'zaliczyli'. Niepisana umowa była taka, iż 'zaliczenie' obu pań (katechetka ze znaczną liczbą dioptrii nocami dziargająca proporzec i asertywna, wyższego stopnia wtajemniczenia z Opus Dei, laureatka Wielkiej Gry w temacie 'Inkwizycja w Europie, Katechizacja Ameryki Południowej', przetłumaczyła również wszystkie piosenki Beatlesów i Aha na łacinę) zwalnia z 'zaliczenia' tych gmin, z których panie te pochodzą (bardzo trudne do zdobycia - gminy).

W przypadku poetki Transatlantyka, przed snem w oryginale czytającej Flauberta, sytuacja była odwrotna - 'niezaliczenie' jej (prawie niemożliwe) równało się 'zaliczeniu' gminy. Mój wypadek niestety pokrzyżował plany. Pań tych rzeczywiście nie było, co -moim zdaniem- nie jest jeszcze dostatecznym powodem, żeby się w gościach awanturować. Panowie odjechali bardzo niechętnie, właściwie przepędziliśmy ich przy aktywnym udziale miejscowych i ich szczekających przyjaciół.

W tej chwili w napięciu i gotowości, nerwowo oczekujemy przybycia Transatlantyka. Wszystko jest jak najbardziej dopięte (szczegółów nie mogę ujawnić). Mamy nadzieję, iż choć on zachowa się odpowiednio, nie będzie nam tu zostawał, dopytywał o zakontraktowaną poetkę, mamrotał 'w takim razie jakaś odpowiednia gratyfikacja', czy coś. W końcu to maraton. Trzeba napieprzać dalej, choć tu tak fajnie.
tutaj jestem łatoś, odtąd łętka ... łatośłętka!

Offline Bogusław

• Miasto: tu i tam :)
  • Na forum od: 23.03.2010
łatoś...jesteście z żonką jako ten Czwarty muszkieter :) "Walczycie" ;) z Trzema Naszymi Muszkieterami, takowoż ludzie Kardynała Wam nie straszni  ;D
Nie daj się Transantlatykowi hehehe...nie ma totamto  ;D (a propos - przekaż mu moje pozdrowienia i życzenia,jak zajedzie...jest moim faworytem  :))
Powiem to tutaj...
1.Życzę Ci jak najszybszego i bezbolesnego powrotu do zdrowia. :)
2.Twoje wpisy są zaje.....,czytając Ciebie zawsze mam banana na gębie  ;D

3. "Obaj przez Ciebie wymienieni Szczerozłoci (Orły nasze) rzeczywiście już byli nas zaszczycili. Zaopatrzeni zostali należycie. Odmiennie od ich oficjalnych wpisów, dalej jechać wcale już nie chcieli. Mówili, że tak fajnie, że coś uwiera, że wiatr, dopytywali się o przyobiecane kobiety w strojach ludowych, które miały rzucić się im na ich szyje.

Obie umówione panie pochodzą z tych gmin, których Wilk i Wax (w kolejności podbicia karty na punkcie w Supraślu) jeszcze nie 'zaliczyli'. Niepisana umowa była taka, iż 'zaliczenie' obu pań (katechetka ze znaczną liczbą dioptrii nocami dziargająca proporzec i asertywna, wyższego stopnia wtajemniczenia z Opus Dei, laureatka Wielkiej Gry w temacie 'Inkwizycja w Europie, Katechizacja Ameryki Południowej', przetłumaczyła również wszystkie piosenki Beatlesów i Aha na łacinę) zwalnia z 'zaliczenia' tych gmin, z których panie te pochodzą (bardzo trudne do zdobycia - gminy).

W przypadku poetki Transatlantyka, przed snem w oryginale czytającej Flauberta, sytuacja była odwrotna - 'niezaliczenie' jej (prawie niemożliwe) równało się 'zaliczeniu' gminy. Mój wypadek niestety pokrzyżował plany. Pań tych rzeczywiście nie było, co -moim zdaniem- nie jest jeszcze dostatecznym powodem, żeby się w gościach awanturować. Panowie odjechali bardzo niechętnie, właściwie przepędziliśmy ich przy aktywnym udziale miejscowych i ich szczekających przyjaciół.

W tej chwili w napięciu i gotowości, nerwowo oczekujemy przybycia Transatlantyka. Wszystko jest jak najbardziej dopięte (szczegółów nie mogę ujawnić). Mamy nadzieję, iż choć on zachowa się odpowiednio, nie będzie nam tu zostawał, dopytywał o zakontraktowaną poetkę, mamrotał 'w takim razie jakaś odpowiednia gratyfikacja', czy coś. W końcu to maraton. Trzeba napieprzać dalej, choć tu tak fajnie."

Tekst R-E-W-E-L-A-C-J-A !!! -  ;D
...użyszkodnik...

Offline Mężczyzna łatośłętka

• Skup i ubój. Rozbiór.
  • Miasto: nie, wioska
  • Na forum od: 21.03.2013

Bogusław: bardzo dziękuję za Dobre Słowo.
Transatlantyk jest klasą samą w sobie - Wyższą.
Wszystkim Trzem i Pozostałym: Po-wo-dze-nia!
tutaj jestem łatoś, odtąd łętka ... łatośłętka!

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
brawo łatosiu dla Was za pomoc naszym chłopakom. Wydaje mi się, że to ma spore znaczenie, nawet nie chodzi o samo napełnienie żołądków czy spłukanie brudu ze skóry, ale sam fakt bycia ugoszczonym, tego że ktoś się stara wpływa pozytywnie na psychikę i motywuje ;-)
Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

Offline Mężczyzna bob71

• Miasto: Ząbkowice Śl.
  • Na forum od: 16.06.2011
    • Podróże rowerowe Bogdana i Romana
POMOCY!
Obiecałem maratończykom pomoc, Waxmund pytał mnie w mailu o potwierdzenie mojej oferty i chciał kanapki. A ja byłem w dziczy i nie miałem jak mu odpisać. Podeśle ktoś na prv nr telefonu do niego albo napisze mu że będę na pewno z kanapkami (tylko nie wiem z czym maja być!:)).
Bogdan 1/2 BRowery Team'u
www.browery2.fimeo.pl

Z tą Chorwacją to przesada.

Offline Mężczyzna 4gotten

• Miasto: Stargard
  • Na forum od: 26.08.2012
numer jest gdzieś na początku wątku, a kanapki miały być z wędliną, serem i czymś mokrym, tzn. ogórek bądź pomidor, wszystko zawiniete w folie aluminiową
dalej przed siebie... najlepiej po asfalcie ;-)

Offline Mężczyzna marek.dembowski

• Miasto: Ogrodzieniec
  • Na forum od: 06.04.2007
Jak na razie naszym idzie znakomicie :). Waxmund i Wilk przejechali w dwa dni 1/4 całego dystansu maratonu :o :D.Spokojniej jedzie Marek ale i on jadąc w tym tempie ma już sporą superatę kilometrową ;D. Oby tak dalej. Powodzenia :D
...prawie wszyscy pytają: "Ile przejechałeś?" a ja wolałbym usłyszeć np. "Co ciekawego zobaczyłeś?"... - Michał Sitarz

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
Marek chyba po prostu przyjął założenie żeby na początku się nie forsować. W porównaniu do czołówki śpi więcej i w lepszych warunkach [łóżko]. Chyba chce jak najwięcej sił zostawić na góry, a końcówkę już można zaszaleć do utraty tchu. Zresztą on sam najlepiej zna swoje możliwości. Największym błędem byłoby szaleć na początku na fali ekscytacji a potem paść w dalszej części.
Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

Offline Mężczyzna Księgowy

• .::Kolarska Patologia::.
  • Miasto: Warszawa/Jabłonna
  • Na forum od: 30.12.2010
http://mrdp.pl/zawodnik/piluch-marek

http://mrdp.pl/zawodnik/waksmundzki-piotr

http://mrdp.pl/zawodnik/wolff-michal

Bezposrednie linki, gdzie są relacje.:-)

@michal, napisalem mu.

ktoś wrzuci te linki na początek tematu? Za nic nie mogę wejść w relacje ludzi ze strony głównej. Podpowie mi ktoś dokładnie jak to robić? W relacjach sa jakieś relacje z rok wcześniej a z listy startowej nie działa, jak klika się na zawodnika... Robię to źle?
Jadę tam gdzie znika horyzont.
MP 2014 - 500km 25h28`|MP 2015 - 300km 20h30`|MP 2017 - 300km 21h01`|MP 2018 (DNF)- 519km 27h30``|BBT 550km (DNF) | POM500 46h33`|PGR 550km - 80h04`

Offline Kobieta eranis

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 30.01.2013
Chciałam Naszym Dzielnym Chłopakom zorganizować coś w Wiśle w sensie jedzenia i zaopatrzenia, bo będę tam od 22 do 24 sierpnia, ale nie odpowiedzieli na sms'a (napisałam do Waxa):(( Chyba nie mają zamiaru tamtędy jechać ;) Może się jeszcze zastanowią, albo być może będą tam wcześniej. Czas pokaże. Ale dobrze im idzie, to jest najważniejsze!

Offline Kobieta eranis

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 30.01.2013
Księgowy, musisz wejść w relacje on-line, albo w zawodnika, tam pod jego opisem są wątki od niego.
albo lepiej tu masz linka
http://mrdp.pl/relacja-online

Offline Mężczyzna michał

• z kropką
  • Miasto: Gdynia
  • Na forum od: 10.06.2008
ktoś wrzuci te linki na początek tematu? Za nic nie mogę wejść w relacje ludzi ze strony głównej. Podpowie mi ktoś dokładnie jak to robić? W relacjach sa jakieś relacje z rok wcześniej a z listy startowej nie działa, jak klika się na zawodnika... Robię to źle?

Kliknij na głównej stronie w zakładkę "Relacja online" ( z dwoma dymkami).

Offline Mężczyzna Księgowy

• .::Kolarska Patologia::.
  • Miasto: Warszawa/Jabłonna
  • Na forum od: 30.12.2010
Tak - dzięki. Ta strona mrdp mi koślawo działała. Nie wyświetlały się te ruchome zdjęcia na stronie tylko jakieś ubogie menu. Aż się dziwiłem, że strona takiego maratonu ma tak ubogi design. Widocznie mi się jakieś wtyczki flash czy coś - nie uruchamiało.
Jadę tam gdzie znika horyzont.
MP 2014 - 500km 25h28`|MP 2015 - 300km 20h30`|MP 2017 - 300km 21h01`|MP 2018 (DNF)- 519km 27h30``|BBT 550km (DNF) | POM500 46h33`|PGR 550km - 80h04`

Offline Mężczyzna 4gotten

• Miasto: Stargard
  • Na forum od: 26.08.2012
korzystam z Chroma bo w explorerze brakuje na wyświetlonej stronie wielu zakładek. W ogóle jakoś całkiem inaczej wygląda.
Wax to niezłe zwierzę medialne. Im dalej w trasie tym więcej relacji. Rozkręca się. Teraz czekam jeszcze na jakieś filmiki na YT  :D
dalej przed siebie... najlepiej po asfalcie ;-)

Offline Mężczyzna marek.dembowski

• Miasto: Ogrodzieniec
  • Na forum od: 06.04.2007
Waxmund właśnie napisał, że przejechał 1008 km - czyli dystans BBt - w 56 godzin :o. Jeszcze 2x tyle  8)
...prawie wszyscy pytają: "Ile przejechałeś?" a ja wolałbym usłyszeć np. "Co ciekawego zobaczyłeś?"... - Michał Sitarz

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum