Autor Wątek: Maraton Rowerowy Dookoła Polski - edycja 2013  (Przeczytany 29929 razy)

Offline Mężczyzna Księgowy

• .::Kolarska Patologia::.
  • Miasto: Warszawa/Jabłonna
  • Na forum od: 30.12.2010
Ja czekam aby przesłuchać w Expressivo jako audiobook.
Jadę tam gdzie znika horyzont.
MP 2014 - 500km 25h28`|MP 2015 - 300km 20h30`|MP 2017 - 300km 21h01`|MP 2018 (DNF)- 519km 27h30``|BBT 550km (DNF) | POM500 46h33`|PGR 550km - 80h04`

Offline Mężczyzna Księgowy

• .::Kolarska Patologia::.
  • Miasto: Warszawa/Jabłonna
  • Na forum od: 30.12.2010
No to czytam:D
Jadę tam gdzie znika horyzont.
MP 2014 - 500km 25h28`|MP 2015 - 300km 20h30`|MP 2017 - 300km 21h01`|MP 2018 (DNF)- 519km 27h30``|BBT 550km (DNF) | POM500 46h33`|PGR 550km - 80h04`

Offline Mężczyzna Hipek

• Użytkownik forum
  • Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 18.08.2011
    • Hipcia i Hipek
...i tak oto Wilk zawstydził Waxa...

Panowie, jakie dalsze plany? W przyszłorocznym BBT bierzecie udział, czy odpuszczacie takie projekty dla słabiaków i atakujecie coś mocniejszego?
martwawiewiórka [14:51]: sól kolarstwa, co to takiego?
Elizium [14:52]: spacer z rowerem po górach

Mijah: (...)przy okazji dowiedziałem się czegoś co zmieni moje życie. Oznaczenie podjazdu HC to nie hardcore, tylko hors catégorie.

Offline Kobieta Natalia

• Miasto: Amsterdam
  • Na forum od: 27.01.2008
    • http://www.na-azymut.pl
Hahaha :D A to Wilk wyskoczył... echhh czyżby nici z mojej pracy dziś? :D
<<Fais de ta vie un rêve et de ce rêve une réalité>> Antoine de Saint-Exupéry

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
Spoko spoko, nie tak łatwo mnie zawstydzić ;) Jazda Wilka była lekka łatwa i przyjemna, to i z relacją mu łatwo poszło ;)
Mam trochę rzeczy na głowie, relacja prawie gotowa... jutro zajmę się ostateczną edycją i publikacją ;) Obiecuję ;)
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna Robb

• "Ojciec Założyciel"
  • Miasto: Kraina Wygasłych Wulkanów
  • Na forum od: 04.06.2006
    • Robb Maciąg
Właśnie,
najlepiej jakby Robb nagrywał podczas zakupów w chińskim markecie  od razu poczuło by się klimat :)
Next time :)

Zapowiedzi były szumne i głośne, a liczne jak sms-y na MRDP; a ja tymczasem jak na maratonie - po cichutku, pomalutku przesuwałem się do przodu i Waxa kolejny raz udało mi się wyprzedzić
:lol:  :lol: :lol:

Wax pisał za dużo smsów  :lol:
… why so serious ?

Offline Mężczyzna dracorp

• Miasto: Trójmiasto
  • Na forum od: 05.07.2013
    • Dziennik rowerowy…
Czytając relację Michała przypomniał mi się przypadek Cliffa Younga  w ultramaratonie w Australii. Wszyscy po przebiegnięciu dziennego dystansu szli spać na kilka godzin, a Cliff w tym czasie biegł. Biegł powoli i wygrał.

Ale chyba wszyscy uczestnicy MRDP nie korzystali z przywileju długiego snu?
« Ostatnia zmiana: 2 Wrz 2013, 23:57 dracorp »
Piecia aka dracorp

Moje graty na olx.pl

Offline Mężczyzna chesteroni

• Miasto: Toruń
  • Na forum od: 14.07.2012
Uff, przeczytałem!
Wspaniały popis jazdy wytrzymałościowej i - ku niejakiemu zdziwieniu - również akcent turystyczny. Bardzo fajna relacja, miło się czyta opis wyścigu gdy zawodnik zauważa coś oprócz opony i parametrów licznika :) Jeszcze raz gratuluję, szczególnie wyboru taktyki.
Jak widać, choć różne były stosowane przez czołówkę, to jednak Twoja sprawdziła się najlepiej.

Co do aspektu "technicznego", to mam zaś parę pytań:
1. Z przodu widać u Ciebie jeden worek na kierownicy i alumatę z tyłu, piszesz o noclegach w namiocie. Czy miałeś śpiwór? Jakie rozwiązania stosowałeś w kwestii noclegu? Jakiego konkretnie używałeś namiotu?
2. GPS to Garmin Edge. A tam bateria jest nominalnie niewymienna. Jak rozwiązywałeś problemy z zasilaniem licznikoGPSa?

Offline Kobieta eranis

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 30.01.2013
Swietna relacja jak zawsze przyjemnie się czytało. Aż emocje znowu powróciły.  To ja też jedno pytanie jeśli można: jakiego dokładnie stroju przeciwdeszczowego uzywasz-na buty i nogi przedewszystkim oraz jaka kurtka sprawdza Ci się najlepiej?

Offline miki150

• Użytkownik forum
  • Miasto: Jeteborno
  • Na forum od: 05.07.2010
To ja też się przyczepię, Arłamów nie leży w Bieszczadach tylko w Pogórzu Przemyskim, a po drodze do Bieszczad są jeszcze Góry Słonne.

Offline Mężczyzna tranquilo

• Na forum od: 21.01.2011
    • Na rowerowej ścieżce
Człowiek więcej się na forum nauczy geografii niż przez 4 lata liceum :)

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
Z tymi Bieszczadami to chyba już jesteśmy na straconej pozycji.
One po prostu mają strasznie ekspansjonistyczno-imperialistyczny charakter.

Solinę już dawno zagarnęły, a chwilami to nawet do Krosna dosięgają, jak np podczas wizyty JP II który witał wiernych "tu, na tej bieszczadzkiej ziemi"  ;)

Offline Mężczyzna Ricardo

• Na forum od: 25.05.2011
GPS to Garmin Edge. A tam bateria jest nominalnie niewymienna. Jak rozwiązywałeś problemy z zasilaniem licznikoGPSa?
Też używam na długich wyjazdach Edge800 więc odpowiem za Wilka. Edge można zasilać podczas jazdy z zewnętrznej baterii (zobacz np. allegro hasło: powerbank). Ja mam taki 8Ah, da się na tym uzyskać czas pracy ok 50 godz. Dodatkowo używam zasilania na 4 baterie AA - komplet wystarcza na kilkanaście godzin pracy odbiornika.

Offline Mężczyzna Gallicjanin

• Miasto: Tarnów
  • Na forum od: 10.01.2012
« Ostatnia zmiana: 5 Mar 2014, 10:13 Gallicjanin »

Offline Mężczyzna chesteroni

• Miasto: Toruń
  • Na forum od: 14.07.2012
@Ricardo
Z tego co wiem, to ciężko o dający sensowny prąd powerbank na baterie AA. Dlatego mnie interesuje, jak konkretnie Wilk to rozwiązał. Jego rozwiązania zwykle są bardzo dobre do moich potrzeb gdyż też mi się zdarza jechać ponad dobę, też unikam kempingów itp.
A jakiego konkretnie powerbanka na AA ty byś polecał? Na ile godzin pracy Edge'a wystarczyłby w takim wariancie komplet 4*AA ?

Jednocześnie przepraszam za offtopa, ale wszystko wynika z lektury relacji ze startu w MRDP 2013 :)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum